מועמד יקר שלום,
המחלקה לפיזיקה של אוניברסיטת בן-גוריון מעונינת לקלוט סטודנטים בעלי פוטנציאל הצלחה. אם תפנה ותתקבל אנו מקווים שבהמשך הדרך תהיה מעונין להמשיך את דרכך כתלמיד מחקר. המחלקה שלנו יוצאת דופן ביחס האישי והבלתי פורמאלי בין הסגל לבין הסטודנטים. למעשה מכתב זה נכתב בעקבות עצה שקבלנו מהסטודנטים שלנו.
כמה נקודות חשובות על פיזיקה ועל לימודי פיזיקה
- הפיזיקה עוסקת בניפוץ תאוריות קיימות ובבניית תאוריות חדשות במקומן. בשונה ממקצועות הנדסיים הדגש הוא לא על שינון אלא על חשיבה בקורתית. אין "מתכונים". הגישה הלימודית היא בהתאם. הקורסים הם אמנם קשים, השנה הראשונה קצת מרתיעה, אבל בשנה השניה כבר תתחילו להרגיש בבית.
- הפיזיקה התיכונית של ניוטון היא פיזיקה של המאה ה-18. כאשר לומדים את הקורסים במכניקה "קוונטית" מגלים שהיתה התקדמות במדע. העולם הוא לא מה שחשבתם. חלקיקים כן יכולים להיות בשני מקומות בו זמנית...
- הטכנולוגיה של העתיד מבוססת על הפיזיקה של ההווה. האלקטרוניקה הקלאסית של אינטל מבוססת על פיזיקה של מוליכים למחצה שהתגבשה באמצע המאה הקודמת. האלקטרוניקה הקוונטית של העתיד תהיה מבוססת על פיזיקה שאתם יכולים ללמוד היום, ושעדיין לא גובשה לכדי "הנדסה".
- בניגוד למיתוס שגוי, בוגרי פיזיקה הם בין המבוקשים ביותר בתעשיות עתירות הידע. הם מככבים לא רק בתחומים של אלקטרואופטיקה, אלא גם בפיתוח אלגוריתמים, פיזיקה רפואית, מחקרים בביולוגיה מולקולרית ועוד ועוד. בתור קוריוז, ולמען הסקרנות שלכם, אתם יכולים לבדוק לדוגמה את הרקע האקדמי של אנשי הסגל במחלקות אחרות (כולל: הנדסת חשמל, ביוטכנולוגיה, כימיה, הנדסה כימית, פיזיולוגיה, הנדסה גרעינית, הנדסת תעשיה וניהול...) תופתעו לגלות שרבים מהם בוגרי פיזיקה. זה, כמובן, לא מקרי.
- קיימת קביעה מקובלת שפיזיקה צריכה להחשב BA כללי לכל מי שרוצה להתעסק במדעי הטבע או בפיתוח טכנולוגיות עתידיות. בניגוד למהנדס שההשכלה שלו נחשבת למיושנת תוך מספר שנים, ההשכלה הפיזיקלית תשאיר אתכם רלוונטיים תמיד ותלווה אתכם לאורך קריירה רבת שנים. גם היום ירצו להעסיק את איינשטיין (אבל לא בהכרח את אדיסון).
כמה דברים שחשוב לדעת על לימודי הפיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון
- דלתם של המרצים פתוחה בפניכם. כאשר מדובר בפיזיקה (ולא בציונים או אדמיניסטרציה) רובם ישמחו לעזור לכם בכל שעה, גם מחוץ לשעות הקבלה הרשמיות.
- אתם לומדים מאותם ספרים ופותרים את אותם תרגילים כמו, למשל, באוניברסיטת הרווארד. העובדה שאתם לומדים באוניברסיטה "צעירה" לא אומרת שיש הנחות ברמת הלימודים.
- בנוסף לפיזיקה כללית קיים אצלנו היצע עשיר של מגמות ומסלולים (מגמות אלקטרואופטיקה / ננופסיקה / מחשבים, ומסלולים משולבים עם מדעי המחשב / חשמל / חומרים / מכונות). מעבר בין מגמות הוא די גמיש.
- אוניברסיטת בן-גוריון ידועה בתור מקום שאהוב על הסטודנטים. יש לנו במחלקה לפיזיקה קהילה מגובשת של סגל וסטודנטים עם אוירה מצוינת ושיתוף פעולה פורה ופעיל.
- מערך ההוראה במחלקה, כפי שהוא משתקף באתר האינטרנט של המחלקה, צוין לשבח בדו"ח ההשוואתי של המועצה להשכלה גבוהה. אוניברסיטאות אחרות, ובפרט מכון וויצמן, מחזרים אחרי הבוגרים שלנו. אנו כמובן מקווים שהטובים ביותר ישארו אצלנו ולא יחטפו על ידי אחרים...
אני מציע לכם להתודע לאתר הבית של המחלקה http://physics.bgu.ac.il. למעשה יש בו רק "שער" אחד שמעניין אתכם בטווח הקצר: למועמדים. שם תמצאו קישורים לשנתון הלימודים אשר כולל את כל המידע על תוכנית הלימודים, וקבוצת קישורים נוספת "הכינו את עצמכם ללימודים". על מנת להתרשם מהקורסים, ומהאינטראקציה בין הסגל והסטודנטים, אתם יכולים להסתכל גם בשער לסטודנטים.
בברכה, אולג קריצ'בסקי, ראש המחלקה, 2023
גרסאות קודמות - WIKI
Updated on Oct. 11, 2023
Updated by Yanson, Anna (annayan)
Created on Aug. 3, 2021
Created by Kovetz, Ely (kovetz)