(מכתב זה נשלח לתלמידים שהתקבלו ללימודי  תואר ראשון)

ברוכים הבאים למחלקה לפיסיקה!

אנו שמחים שהתקבלתם למחלקה לפיסיקה. מטרת דף זה היא לתת לכם מידע ראשוני על הלימודים במחלקה.

בעמוד השער של המחלקה יפורסמו הודעות לגבי "יום פתוח" באוניברסיטה, ובשלב מאוחר יותר לגבי "מפגש אורינטציה" במחלקה לפיסיקה. היום הפתוח מאורגן על ידי האוניברסיטה ומיועד לכל המתעניינים. מפגש האורינטציה מאורגן על ידי המחלקה ומיועד למתקבלים: בו תוכלו לקבל אינפורמציה על תכנית הלימודים ויעוץ אישי במידת הצורך. בנוסף יהיה מפגש אורינטציה קצר בשבוע השני של שנת הלימודים. 

עם קבלתכם לאוניברסיטה קיבלתם username וסיסמה.

בשלב ראשון אנו מציעים לכם להתוודע אל הדוא"ל שלכם https://post.bgu.ac.il

בשלב שני אנו מציעים להתודע לאתר הבית של המחלקה http://www.bgu.ac.il/physics

למעשה יש בו רק קישור אחד שבאמת מעניין אתכם (לפחות בטווח הקצר):

(new gate) קישורים ומידע עבור סטודנטים
(old gate) קישורים ומידע עבור סטודנטים


בהמשך תקבלו הודעה שבה תתבקשו להרשם לקורסים של הסמסטר הקרוב, ואז יש לגשת לקישור הבא: רישום לקורסים

מספר מילים על מה שמצפה לכם: בפיסיקה אנו רוצים חשיבה ביקורתית שמטרתה לנפץ תאוריות קיימות ולבנות תאוריות חדשות במקומן. אין "מתכונים". אתם לא הולכים להיות מהנדסים. הגישה הפדגוגית היא בהתאם והקורסים הם קשים!  השנה הראשונה (פיסיקה 1 ופיסיקה 2)  הם  המבחן האמיתי להתאמתכם. אם אתם מסתדרים "טוב" עם המקצועות האלה, סביר שתצליחו להתמודד עם לימודי הפיסיקה בהצלחה, למרות שההמשך אינו קל. ההלם האמיתי מגיע כאשר לומדים "קוונטים". אז מגלים שהעולם הוא לא מה שחשבתם. הפיסיקה התקדמה מאז המאה ה-19.  אם עברתם את "הקוונטים" אז התואר "בכיס".  אנו מנסים להמנע ממצבים שבהם סטודנטים לומדים את "כל שאר המקצועות",  מקבלים ממוצע  ציונים גבוה,  ומוצאים את עצמם תקועים בשנה השלישית עם "מקצועות  הליבה" (מכניקה, אלקטרודינמיקה, קוונטים).

המטרה של האמור לעיל אינה להפחיד אתכם אלא לדרבן אתכם להשקיע בלימודים.  אנו מאמינים שרובכם יכולים לעמוד במשימה. ברור שהאינטרס שלנו הוא שתצליחו. ראוי לציין את הנקודות הבאות:

לאלו שרוצים "להכין את עצמם" מראש לקראת הסמסטר הראשון אני מציע לחזור בבית על המתמטיקה והפיסיקה  שלמדתם בתיכון. הכוונה בעיקר לנושאים הבאים: אלגברה, וקטורים, מספרים קומפלקסיים, טריגונומטריה, פונקציות, נגזרות, אינטגרלים, מכניקה, וחשמל (ברמה של סירס-זימנסקי).  על מנת לבצע את המעבר  מהתיכון באופן "חלק" יש בסמסטר הראשון קורס בשיטות מתמטיות: מוצע לגלוש באתר הקורס על מנת לודא שאין הוא מהווה מבחינתכם "קפיצת מדרגה" ברמת הקושי. באתר השנתון תמצאו קישור לדף הסילבוסים של שאר הקורסים במתמטיקה שאתם אמורים לקחת. כלי חשוב שכדאי להתודע אליו מוקדם ככל האפשר הוא MATLAB. אפשר לעבוד עליו כמו על מחשב כיס אבל הוא יכול לעשות הרבה הרבה יותר... ויש עוד דבר אחד שיכול להועיל לכם מאוד: לדעת לכתוב דפי HTML באמצעות Nvu / KompoZer, וטקסט מתמטי באמצעות LaTeX. הכנו עבורכם אתר שבו אפשר "להתאמן".  כדאי לארגן מראש את המחשב הביתי על ידי הורדת התוכנות הרלונטיות.

F(a,b) = \frac{1}{b-a}\int_a^b f(x,\alpha,\beta,\gamma)
        dx

ברצוני להפנות את תשומת לבכם שתכניות הלימודים (ראה שנתון הלימודים) הן די גמישות, וככל שמדובר בבחירת מגמות (לדוגמה: פיסיקה ומחשבים) - השיוך נקבע אוטומטית לפי מקצועות הבחירה שהסטודנט נרשם אליהם.

בברכת שנת לימודים מוצלחת,
אביבה פרידמן - מזכירות המחלקה לפיסיקה
 דורון כהן -  יו"ר ועדת הוראה 2004-2011
הערה: מכתב זה עלול לכלול אינפורמציה לא מעודכנת. נא לבדוק באתר.